petak, 31. listopada 2014.

Ucenje + organizacija

Škola već odavno traje i svakom ide nekako,nekom bolje nekom losije,ali pokusajmo to poboljšati.
Moramo shvatiti da nam je škola važna i da bez nje nema ničega i primiti se učenja!
Danas donosim neke savjete za bolje učenje koji bi vam trebali pomoći :).
Pa krenimoo.

1.Kada i gdje učiti?
Najbolje vrijeme za ucenje je poslije škole,znači malo se odmorite i krenite na učenje. Trebali biste imati stalan prostor za učenje,tj.radni stol. Neka na njemu budu samo stvari koje su vam potrebene za učenje,bilježnica,knjiga,karta itd. Mobitele,tablete,laptope i sve ostalo maknite od sebe i isključite da vam ne odvlači pažnju:). Zapamtite da mozak najbolje radi od 14.-18. sati i da svakih 45 minuta nakona učenja uzmete pauzu da se odmorite.

2.Kako učiti?
Ovo je zanimljivo pitanje jer svatko od nas je različit i drugačije shvaća i uči. Svatko bi trebao naći neki svoj način koji mu paše i pomoću njega učiti,jer nekome pomažu slike i grafikoni,nekome tablice,nekome da razmišlja o činjenicama,a nekome samo da čita najvažnije. Stručnjaci savjetuju da je najbolje kombinirati sve ove načine učenja. Meni je najbolje kada pročitam u udžbeniku onu lekciju koju smo radili,nekoliko puta pročitam ono iz bilježnice pa pišem na papir najvažnije ili jednostavno podcrtavam markerima pa rješim zadatke u radnoj bilježnici. 

Ako prije sata ili ujutro imate vremena,procitajte ono najvažnije što ste naučili kako bi se prisjetili i kako bi sve bilo svježe:).

ORGANIZACIJA
Svi bi mi željeli da budemo organizirani,da sve stignemo na vrijeme,da imamo vremena za školu,dečka,frendice,ali ponekad je to je nemoguće? NE! Samo trebaš organizirati svoje vrijeme i imati sve na umu (ili papiru) što sve moraš napraviti i držati se rasporeda.

1.PLANER/ROKOVNIK
Ovo je definitivno najbolji način da se organizirate. Sve što morate napraviti napišite u planer i svaki put kada mislite da ste nešto zaboravili provirite u planer i pogledajte koje još obveze imate za obaviti.Plner može biti veliki/mali,crni/crveni,nema veze,samo da se vi snalazite u njemu i sve super.

 U njega upisujte sve ispite,projekte,treninge,utakmice,izlazke i neke druge aktivnosti i držite se vašeg rasporeda i sve će biti u redu:). 


Čaos ljudi<32 komentara:

  1. Veoma koristan post. Svaka čast;) Pročitaj i moooj blog: http://aminazejna.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši