srijeda, 7. siječnja 2015.

How to study right?

Heej ljudi,pošto za 4 dana počinje škola,odlučila sam svaki dan do početka škole pisati o tome kako da se pripremimo za 2.polugodište,da imamo bolje ocjene,organiziranije vrijeme.  Nadam se da vam se sviđa ta ideja i da će vam bar malo pomoći. ☺

Prvo što ja radim kada dođem iz škole je da se odmorim i jedem ručak. Slobodno si uzmite pol sata ili sat vremena odmora jer nakon 7 sati škole ne možemo kao roboti odmah krenuti na učenje. Dobar odmor,dobra hrana i onda smo tek spremni u nove pobjede! (kako ovo bezveze zvuci haha)

Dakle prvo što trebamo učiniti je otići u neku prostoriju gdje smo sami i gdje nas ništa ne ometa. Najbolje u svoju sobu,za radni stol i s njega skloniti sve stvari koje nam odvlače pažnju,dakle mobiteli,laptopi i tableti mogu sačekati za kasnije.
Onda,izvaditeo sve knjige i ostalo što vam je potrebno za rad. Prvo pročitate lekciju u udžbeniku koju ste danas radili u školi. Tada dobijemo dosta informacija i to će nam pomoći da poslije povežemo gradivo. Nakon pročitane lekcije iz uđbenika pročitajte svoje bilješke,tj. skraćenu verziju tog gradiva. Nakon toga možete podcrtavati markerima ono što je najvažnije, usput čitati, koncentrirati se na gradivo i povezivati s gradivom od prije. 
Nakon što ste završili s time, prepišite u neku svoju bilježnicu ili na papir sve što ste podcrtali i na glas čitajte te rečenice sve dok ih ne zapamtite. Neka vam učenje ne traje duže od 45 min ili jednog sata. Uzmite si odmor, ne srljajte odmah na fejs,nego pojedite nešto,prošečite se ili samo razmišljajte o tome kako ćete biti sretni kad završite s učenjem i dobijete dobru ocjenu.
Za vrijeme učenja nemojte jesti jer će vam to odvući pažnju i nećete biti koncentrirani na gradivo. Radije prije učenja pojedite jabuku,a za vrijeme učenja pijte vodu,zeleni čaj ili kavu. 
Također učenje raznim metodama je djelotvornije nego da učite samo uz pomoć teksta ili slika i grafikona. Najbolje je učenje s tekstom,slikama,crtežima,kada slušate nekoga kako priča o tome,znači kombinacija svih metoda. Još jedan savjet: možete se snimiti kako učite na glas i onda to ujutro prije škole poslušate kako bi se prisjetili svega i kako bi gradivo bilo svježe.

I došli smo do kraja ovog posta! Nadam se da vam se sviđa ii ćao. ☺♥

Nema komentara:

Objavi komentar