subota, 20. svibnja 2017.

Stvari koje moramo prestati raditi

Hej dragi moji☺ Danas dok sam se tuširala sinula mi je ideja za post i odmah sam krenula pisati to. Mislim da je ovo prilično zanimljiva tema, a i možda pomogne nekome. Zapravo, pišem je kako bih pomogla i sebi oko nekih stvari.

1. Prestani se brinuti
Život je toliko jednostavniji dok samo živiš, dok ne brineš o ni o čemu, dok jednostavno pustiš da sve ide onako kako ide. Vjerujem da stvari s kojima se mi svakodnevno suočavamo uopće nisu vrijedne brige. Usprkos tomu, često se brinem. Onda se zapitam ''Koji je najgori scenarij koji mi se može dogoditi?'' i znate što? I da se dogodi to najgore svejedno nije toliko strašno i nije ništa što se ne može preboljeti. 


2. Ne razmišljaj previše
Ponekad dok previše razmišljamo stvaramo probleme kojih zapravo nema. Ne trebate razmišljati o nekom razgovoru 30 puta i kajati se zbog nečega što ste rekli ili niste rekli. Ne trebate analizirati svaku rečenicu osobe koja je rekla tu rečenicu i tražiti neki drugačiji smisao. Jednostavno, nemojte razmišljati previše o stvarima koje ne možete promijenite, koje su se dogodile u prošlosti ili se tek trebaju dogoditi. Razmišljajte o sreći, o stvarima koje vas vesele, o ljudima koje volite i o načinima da svoj život učinite boljim i usmjerite svu svoju energiju prema tome. 

3. Uspoređivati se s drugima
Mislim da su jakoo rijetke osobe koje se ne uspoređuju s drugima. To postaje problem jer uspoređujući se s drugima uvijek ćemo naći neke svoje ''mane'' i nešto s čime nismo zadovoljni. Svatko od nas je drugačija i posebna osoba i ne postoji neki obrazac koji definira ljepotu, pamet ili nešto drugo. Moramo prihvatiti sebe takvima kakvi jesmo i probuditi se i biti sretni što nismo netko drugi nego jedna sjajna osoba koja (sigurna sam!) nekome uljepšava život.

4. Brinuti o tuđem mišljenju
Znam da zvuči totalno isfurano ali uvijek će postojati netko tko vas neće voljeti i misliti lijepe stvari o vama. To ne smije biti naša briga zato što god radiš moraš raditi zbog sebe i zbog toga što voliš pa onda nije bitno što drugi misle. Bitno je samo što ti misliš o sebi i nikad ne smiješ dopustiti da te drugi ljudi spriječe u nečemu što želiš napraviti. Ako nešto 
želiš, napravi to, a što drugi misle o tome nije tvoja stvar. 

5. Pokušati biti savršen
Jedna od stvari koje nikada nećemo dostići je savršenstvo. Nikad nisam upoznala osobu koja je savršena, kojoj je život savršen i ostalo. Nema smisla biti perfekcionist i živcirati se oko nečega ako ne ispadne onako kako smo htjeli. To što nemaš savršeno tijelo, ocjene, lice, ako nisi uvijek super raspoložen i ako nemaš gomilu prijatelja koji te vole ne znači da si loša osoba. 

To bi bilo sve, ako nekoga zanima ovo su citati iz knjige Bog podzemlja autorice Ursule Poznanski i ako već niste, pročitajte ih jer su divni. Pusa♥

Broj komentara: 15:

 1. Ovo su zaista korisni savjeti. Trebamo prihvatiti sebe onakve kakvi jesmo, jer ako ne prihvatimo sami sebe, neće nas ni niko drugi.Odličan post! :)

  Minnah's Life

  OdgovoriIzbriši
 2. Super post! Definitivno se slažem sa svime što si napisala, potpisujem ^^
  Novi post -> This Is My Life

  OdgovoriIzbriši
 3. Apsolutno se slažem sa svim navedenim. Imamo samo jedan život i trebamo uživati u njemu, a ne se brinuti oko nekih zaista nebitnih stvari. :)

  My little corner

  OdgovoriIzbriši
 4. Slažem se sa svim,trebamo prihvatiti sebe onakvi kakvi jesmo,raditi na sebi i što više uživati u svom životu.♥


  http://bellafashiondiary.blogspot.ba/

  OdgovoriIzbriši
 5. Ne treba razmisljati previse, slazem se sa tobom. zapratila sam te mila, uzvrati ako zelis :)
  limitededitionlady.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 6. Veoma edukativan i koristan post. Zaista jako interesantnan za citanje.S ve si veoma realno napisala.

  Visit me, Gothic

  OdgovoriIzbriši
 7. Odličan post i tvoj cijeli blog takodjer. Dodala sam te, ako želiš možeš uzvratiti.
  Imam novi post na blogu: http://elbexxfashiondiary.blogspot.ba/2017/05/shein-summer-wishlist.html
  Moj instagram: https://www.instagram.com/beel______/

  OdgovoriIzbriši